Na nieformalne okazje najlepiej jest użyć lub wypożyczyć jeden rodzaj kieliszków lub kieliszków do wina, mrożonej herbaty i wody bo w towarzystwie jest polskie jedzenie Warszawa.
Podając popisowy koktajl, często mieszam bazę dzień wcześniej i zamrażam. Wyjmij go na godzinę przed przyjazdem gości, aby lekko odtajał. Dodajemy schłodzony trunek tuż przed podaniem i dobrze mieszamy.
W sklepie z artykułami dla restauracji gdzie serwują polskie jedzenie Warszawa dostaję duże, wielogalonowe plastikowe dzbanki, do wstępnego mieszania wszystkich moich napojów. Przechowuj je w lodówce, zamrażarce lub w lodówce, aby były zimne, a nie będziesz potrzebować tyle lodu.
Oszacuj 4,5 kieliszka wina na butelkę i 4 kieliszki szampana na butelkę.
Szacuje się, że goście wypiją około 1 drinka na godzinę.
Miej pod ręką dużo wody i wody gazowanej; podawaj na tacy szklanki schłodzonej wody, aby mieć pewność, że goście nie przesadzą.
Upewnij się, że nie chłodzisz puszek ani butelek w lodówce lodem do napojów, ludzie często zamawiają je tak jak polskie jedzenie Warszawa. Przygotuj jedną chłodziarkę do „czystego” lodu i zapewnij łyżkę oraz wiaderko na lód do obsługi, aby goście nie byli kuszeni do nabierania szklanką. Polskie jedzenie w mieście Warszawa zjesz w restauracji Słoik!
Kategorie